Bábovka tvarohová

 

Bábovka tvarohová (Karolina)

 

300 g měkkého tvarohu (Amish farmer's cheese; cream cheese 12 oz)

250 g cukru

250 g másla

250 g polohrubé mouky Wondra

4 vejce

1 vanilkový cukr

1 prášek do pečiva

citronová kůra a rozinky, nebo kakao či čokoláda (nemusí být)

 

 

  • máslo utřít s cukrem a vanilk. cukrem
  • postupně přidávat žloutky, tvaroh a mouku s praskem do pečiva (popřípadě citronovou kuru a rozinky)
  • nakonec opatrně vmíchat sníh z bílků (popřípadě přidat do jedné třetiny těsta 2 lžíce kakaa a trošku mléka)
  • pečeme cca na 150-160 °C (horkovzduch 320 °F) asi 55 minut
  • interní teplota 190 °F


Vytvořte si web zdarma! Webnode